Wereldkampioenschappen: Tom Pidcock wint Junior Men's Time Trial

Inhoudsopgave:

Toegevoegd aan zijn cyclocross-titels, is Tom Pidcock nu de Junior TT Wereldkampioen

Tom Pidcock won de Junior Men's Time Trial op de UCI Wereldkampioenschappen na een razendsnelle rit over het parcours in Bergen, Noorwegen.

De Britse renner won het evenement van 21,1 km in een tijd van 28:02.15, waardoor Antonio Puppio (ITA) met 12 seconden naar de tweede plaats schoof. Filip Maciejuk (POL) vervolledigde het podium.

Pidcock was al de huidige wereldkampioen, Europees en Brits nationaal kampioen veldrijden en Brits nationaal criteriumkampioen. Hij won in het voorjaar ook Junior Parijs-Roubaix.

De 18-jarige maakt volgende maand zijn professionele debuut in het veldrijden bij Telenet-Fidea Lions en het gerucht gaat dat hij voor volgend seizoen op zoek is naar een continentale wegploeg.

Pidcock zal vrijdag als favoriet aan de wegrace deelnemen en weinigen zullen tegen hem wedden om een nieuwe trui mee naar huis te nemen.

Het glooiende parcours zal hoogstwaarschijnlijk eindigen in een massasprint, misschien vanuit een kleinere groep, maar het parcours in klassieke stijl zal naar de sterke punten van Pidcock spelen.