Kijk: rijder bijna gevloerd door racemotor

Inhoudsopgave:

Liane Lippert weet een grote aanrijding te vermijden met een racemotor die in haar richting zwenkte

Terwijl Mathieu van der Poel's dominante rit in de mannenrace de meeste krantenkoppen zal halen, was het een incident in de Brabanse Pijl voor vrouwen dat voor meer schokkende scènes zorgde.

Televisiecamera's legden het moment vast dat een racemotor bijna in botsing kwam met de Duitse renner Liane Lippert.

De renner van Team Sunweb ontsnapte aan de voorkant van het peloton toen ze de Lotsestraat beklommen met nog 117 km te gaan. Hoofd naar beneden, de 21-jarige ruiter navigeerde de kronkelende klim uit het zadel en maakte een opening dankzij haar inspanningen.

Deze inspanningen bleken een verloren zaak, aangezien Lippert in actie moest komen om een racemotor te ontwijken die over haar lijn zwenkte en recht op haar pad kwam.

De manche duwde Lippert in de goot, maar gelukkig toonde ze goede reacties en fietsvaardigheden om te voorkomen dat ze de grond raakte.

Natuurlijk was Lippert minder dan tevreden, schreeuwde het uit naar de chauffeur voordat hij vol afschuw gebaren maakte over de situatie.

Gelukkig wist Lippert, hoewel geschud, zich te herstellen en de race als 13e te finishen, meer dan twee minuten op de achterstand van de uiteindelijke winnaar Sofie De Vuyst.

Natuurlijk waren de acties van de manche niet opzettelijk en ondanks hun enorme ervaring bestaan er menselijke fouten bij de motorrijders, hoewel het wel de kwetsbaarheid van de rijders en de bestaande risico's laat zien.

Een racemotor kwam in botsing met Stg Broeckx tijdens de Ronde van België 2016. De Lotto-Soudal-renner raakte in coma na zwaar hersenletsel. Artsen speculeerden dat de Belg niet volledig zou herstellen, maar opmerkelijk genoeg kon Broeckx minder dan drie jaar na het incident beginnen met fietsen.