Fabian Cancellara's laatste Ronde van Vlaanderen racefiets geveild voor meer dan £13k

Inhoudsopgave:

De Trek Domane werd gebruikt door Fabian Cancellara in zijn laatste Ronde van Vlaanderen

Een van Fabian Cancellara's racefietsen uit zijn laatste seizoen is op een veiling verkocht voor £ 13, 708.

De Trek Domane SLR, vol met Cancellara's startnummer, Trek-Segafredo-emblemen en een sticker op de stuurpen die de beklimmingen van de Ronde van Vlaanderen aanduidt, werd verkocht via online veilinghuis Catawiki.

Afbeelding
Afbeelding

De Trek Domane SLR van £ 13, 708

Cancellara, drievoudig winnaar van zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs Roubaix, werd uiteindelijk tweede in de race van Peter Sagan, maar na het evenement werd zijn fiets overgedragen aan de Belgische tv-zender Sporza als onderdeel van een wedstrijd.

Maar met het nummer, de stickers en een gepersonaliseerde kleurstelling die alle overwinningen van Cancellara's Classics weergeeft, werd de motor een collector's item, en toen hij op de veilingsite werd vermeld, overtrof hij gemakkelijk zijn oorspronkelijke waarde. Bieden op de fiets begon bij slechts £ 42, maar werd verkocht voor £ 13, 708 aan - niet verwonderlijk - een Belg.

'Cancellara is een van de grootste wielrenners aller tijden', zegt Mark Borgman van Catawiki. 'Vorig jaar kwam er een einde aan zijn carrière nadat hij opnieuw zijn bijna onaantastbare status als tijdritrenner bewees toen hij goud won in Rio de Janeiro. De belangstelling voor zijn motor was fantastisch met bieders uit heel Europa die streden om hun eigen prijs om de nieuwe eigenaar te worden. Uiteindelijk kwam het hoogste bod van een Belgische wielerfan.'