Gallery: Van der Poel en Kastelijn winnen EK Veldrijden

Inhoudsopgave:

Tom Pidcock achtste tijdens zijn debuut in de Elite-categorie tijdens de Italiaanse race. Foto's: UEC

Mathieu van der Poel uit Nederland won zijn derde opeenvolgende titel op de Europese kampioenschappen veldrijden voor zijn oude rivaal Eli Iserbyt. De Belg reed hem dichtbij op het modderige Italiaanse parcours, waarbij Van der Poel slechts drie seconden won na een confrontatie in de laatste ronde.

Na eerder de Under-23 en Junior edities te hebben gewonnen, maakte de Brit Tom Pidcock dit jaar zijn debuut in de Elite-categorie. Uiteindelijk eindigde Pidcock als achtste en na de race beoordeelde Pidcock zijn resultaat niet erg enthousiast en verklaarde hij dat hij zo snel mogelijk weer op het podium wilde staan.

Beter nieuws voor Britse fans kwam tijdens het U23-evenement voor dames. Anna Kay pakte de zilveren medaille achter de Nederlandse amazone Ceylin Del Carmen Alvarado.

Afbeelding
Afbeelding

In de Elite Women's race pakte Yara Kastelijn een nadrukkelijke overwinning. Ondanks dat hij uit de U23-categorie was opgeklommen, nam de 22-jarige vanaf het begin de leiding en leek hij nooit het gevaar op te geven.

Er zijn maar weinig renners buiten Europa die dreigen te dreigen tijdens de komende Wereldkampioenschappen die begin februari volgend jaar in Dübendorf, Zwitserland worden gehouden, en de race geeft een vroege indicatie van wie er in de race zou kunnen zijn voor de regenboogbanden.